maandag 22 april 2024

Zorgstelsel anno 2024

....En toen had 'r dochter gedreigd de dokter over het bureau te trekken en dat had zij nét weten te voorkomen, zij met die heup die aan vervanging toe is. Ze waren getweeën boos uit de kamer van de dokter gelopen onder het uiten van verwensingen naar die k..dokter. En nog buiten had 'r dochter - die waanzinnige - de boel bij elkaar geschreeuwd en wat voor k..zooi het wel niet was, hier. Vorige maand was ze ook al zo tekeer gegaan tegen de dokter, niet deze neen, een andere. "Want mijn moe heeft last van die heup en die mot er uit en dan mot er zo'n kunstding in", had ze keer op keer gezegd en dokter had haar niet eens aangekeken. Die vent was een etterbak die ze wel'ns even de les zou lezen. Rode vlekken had ze in d'r nek gekregen en in d'r gezicht was ze ook vuurrood, je leek wel een paprika had moe later gezegd toen ze weer buiten stonden.
Op de vraag waarom er geen heupactie werd ondernomen, had Dr Van B. geantwoord dat het daarvoor nog te vroeg was zo was uit twee onderzoeken gebleken en dat 'moe' er misschien eerder slechter door zou worden dan dat er sprake zou zijn van een aanzienlijke verbetering. En toen had hij ook nog met goed gekozen woorden verteld hoe het er aan toe gaat bij heupoperaties en had zelfs aan de hand van een soort Lego-heup die op zijn tafel stond uitgelegd dat en enzovoort. Daar heb ik mooi schijt aan, had het vormeloze monster uit haar gore venijnige bek laten optekenen en het stoom kwam uit haar gedegenereerde oren. Geen oorlel dan weet je het wel. Waarom wordt dit tuig niet afgeschoten? deze aanslag op het zorgstelsel. Laat ze lekker wonen in Pauvranïe, hek er omheen en de sleutel voor altijd verwijderen.
In plaats dat dit soort ter plekke een hartstilstand krijgt, dat overbodige vee van de richel, kreeg ze volop de gelegenheid om te vloeken, te tieren en de boel bij elkaar te blèren. Dr Van B. verklaarde later in de wandelgangen 'onder vier ogen' dat-ie een moment had overwogen om een aan de muur hangend Samoeraizwaard in het stinkende dikke frituurlijf van het monster te drukken maar kon zich ternauwernood beheersen. Jammer. Het blijkt niet te mogen kennelijk.
Dat dit geteisem een zorgverzekering heeft en daarmee toegang tot ziekenhuizen en aanverwante instellingen, zou strikt verboden moeten worden. En verder een verbod op voortplanting. Want piepelen kunnen ze wél die nare griezels.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten