woensdag 28 februari 2018

De totale waanzin

De Raad van State heeft woensdagochtend besloten dat het buitenechtelijke kind van prins Carlos zijn achternaam mag dragen. Hugo Klynstra heet voortaan Zijne Koninklijke Hoogheid Carlos Hugo Roderik Sybren prins de Bourbon de Parme, afgekort Hugo prins de Bourbon de Parme. Carlos had even buiten de deur liggen wippen en daar is een zoon uit voortgekomen. Maar erkennen, ho maar!
De totale misselijk makende waanzin.
Drie jaar geleden eiste Hugo (21) de adellijke achternaam van zijn vader op. „De uitspraak is een formaliteit. Hugo zal de achternaam toegekend krijgen en daarmee de titel prins”, vertelde John Töpfer, voorzitter van de stichting Adel in Nederland. De Wet op de adeldom is glashelder: Hugo heeft er recht op, aldus Töpfer.
Onmiddellijk afschaffen deze gekkigheid. Het wordt de hoogste tijd dat aan die flauwekul een einde komt inclusief alle uitwassen. En dat de Nederlandse bevolking eindelijk 'ns door krijgt wat deze poppenkast ons jaarlijks kost. Het is volstrekt achterhaald om een Koninklijk Huis in deze tijd nog te handhaven.
Die lui doen niets anders dan de wereld overvliegen, handjes te geven aan deze en gene, de Shell-aandelen vermeerderen (met dank aan huisbankier ABN-Amro) en het corrupte nest met enige regelmaat schoon te vegen. Wat vaak niet lukt want er komt steeds meer aan het licht, vooral de rol van Bernhard (Sr. en Jr.) is omstreden en stinkt aan alle kanten.
De bijna als paranoide te omschrijven wijze waarop het huis van Oranje-Nassau de omgang van het tot zijn beschikking staande kapitaal afschermt voor de buitenwereld, vertegenwoordigt een van de grootste geheimen van de wereld van de haute finance. Niemand weet precies de hoogte van het kapitaal van Oranje te schatten, alhoewel vooral Amerikaanse bronnen daar in het verleden menige gooi naar hebben gedaan. Het weekblad Time riep koningin Wilhelmina eens uit tot de rijkste vrouw van de wereld: op basis van schattingen van de waarde van het vorstelijke bezit (en dan vooral het koninklijke aandelenpakket, belegd in Unilever, Standard Oil, Koninklijke Olie/Shell, diverse grote verzekeringsmaatschappijen, enzovoort) kwam Time uit op een miljard dollar aan persoonlijk bezit voor Wilhelmina.
Trap die lui, dat geteisem, weg en roep de Republiek uit. Ik kots van dat stel lieden en de mensen die dit gedoe adoreren. Ik veracht het Koningshuis tot in al m'n botten en hoop vurig het nog mee te maken dat ze collectief worden verbannen naar een land hier ver vandaan. Zullen ze vast wel wat huisjes hebben want die lui hebben geld zat.
Die walgelijke poppenkast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten