vrijdag 17 november 2023

Vleugellam-prijs

In 2024 wordt een muziekprijs in het leven geroepen genaamd Vleugellam ter grootte van € 21.37 (hoe is dit bedrag tot stand gekomen..?) die jaarlijks wordt uitgereikt aan de meest opvallende pianist die dit land voortbracht. 
Beroerd spelende lieden die onze oren teisteren met saaie interpretaties, overbodige cd-opnames, ijdeltuiterij en een hoop pretenties, komen in aanmerking. Dus dat zijn er nogal wat, mijn hemel!
Een frappant voorbeeld is die omhooggevallen Soerjadi maar die zal deze prijs nooit krijgen, hoewel-ie een topkandidaat is. Misschien postuum maar waarschijnlijk dan zelfs niet. 
De prijs bestaat verder uit een grafisch fraai vormgegeven zeefdruk (of beeldhouwwerkje) dus alleen al hierom staan de kandidaten in rijen van vier opgesteld. In plaats van een plant (rafflesia) of een fles drank, een fraai kunstwerk. En niet te vergeten het geldbedrag zoals hierboven vermeld.
Mocht u kandidaten willen voordragen, dan wordt u vriendelijk verzocht dit kenbaar te maken via www.tijdvoortegengas.blogspot.com t.a.v. de redactie.
Details over hoe & wat worden in september 2024 wereldkundig gemaakt. Dat de toekenning van de prijs de (klassieke) muziekwereld een beetje zal doen trillen, is inmiddels zeker. De 3-koppige redactie is verheugd dat de verwachte reuring zal leiden tot een strengere schifting van wat een goede en serieus te nemen pianist is en wie beslist niet. Voorbeelden te over dus de laatstgenoemde categorie is steeds in de meerderheid. 
De datum waarop de winnaar van de Vleugellam-prijs 2024 bekend wordt gemaakt, is vrijdag 20 september. De uitreiking vindt plaats op een nog nader te bepalen plaats en wordt pas een week tevoren bekend gemaakt. 
Eeuwige roem is daarna zijn/haar deel. 
Spannend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten