woensdag 2 november 2011

Berichten aan Jacques (5)

Nou dat is me toch ook wat zeg: wat heeft die rare Stapel de boel lopen belazeren - ken jij de man Jacques? - door als hoogleraar sociale psychologie jarenlang collega's te bedriegen met nepartikelen. Tientallen hoofdstukken in boeken zijn verdacht en iedereen schreeuwt nu moord en brand w.o. ene Simon Rozendaal die in Elsevier schrijft:
"Er is geen reden voor medelijden met Diederik Stapel, die op grote schaal heeft gefraudeerd. Wat hij heeft gedaan, verkracht bovendien de essentie van wetenschap. Frauderen is erger dan plagiaat". Onbegrijpelijk dat de commissie Levelt is ontgaan dat de man niet deugt. Dat zie je toch zo? Inmiddels is bekend dat de ex-hoogleraar in ernstige geestelijke nood zit. Hij woont niet meer bij zijn gezin en zou 'ernstig ziek' zijn. Ben jij ook zo benieuwd Jacques wanneer de volgende putdeksel wordt gelicht? want er zijn veel meer van dit soort mensen, ik zou er zo een paar kunnen opnoemen. Wat denk je van die kletskous Goofy Druifheuvel ('psycholoog') en niet te vergeten Gerrie Viskom, ex -loogje. Hoe zijn de artikelen die zij hebben geschreven tot stand gekomen? Ik durf er vergif op in te nemen dat men (weer een commissie?, zijn we dol op in dit land...) deze twee gekko's weet te ontmaskeren. Wat Stapel deed is slechts een topje van de bekende ijsberg. Maar goed, waar maken we ons druk om, toch? wat kan het ons schelen dat die lui lulkoek verkondigen.
Trouwens Jacques, zag ik je vanochtend bij het filiaal van de HEMA staan hier ter stede? Er werden gratis 'bosvruchten clafoutis' taarten uitgedeeld en hoorde net van een bevriend persoon dat jij vooraan stond. Het leuke is dat er ook condooms te koop zijn met de smaak van een clafoutis maar daarvoor ging je vast niet naar het warenhuis. Ik moest uitleggen dat jij bij ondagelijkse woorden altijd aan sex denkt maar dat geeft niks hoor, niets! Laat ze maar lullen zou 'k zeggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten