zondag 6 november 2011

Berichten aan Jacques (6)

Las net dat die zwarte krullenkop Albayrak (COA) sinds 2004 12 miljoen euro uitgaf aan externe managers en adviseurs. En dan vraag je je meteen af wanneer het moment komt waarop de langverwachte revolutie in dit smerige land nu eindelijk eens uitbreekt. Dat wordt toch de hoogste tijd. Flink de bezem er door halen en na gedane arbeid met een schone lei verder. Griezelige zakkenvullers - en dat zijn er nogal wat - desnoods met gepast geweld terzijde 'schuiven' en vervolgens met een frisse ploeg orde op zaken stellen. We worden steeds meer uitgeknepen Jacques en er komt een moment waarop "men" (tja, wie zijn "men"?) er strontflauw van is en massaal naar Den Haag trekt om bij het pand Lange Poten nummer 4 een alternatieve manier van binnenkomen te demonstreren. En dan kan de stoet daarna meteen eventjes langs Paleis Huis ten Bosch om de huur op te zeggen. De huidige bewoner(s) kunnen dan langs de Kessler Stichting en misschien is het Leger des Heils aldaar wel bereid ze tijdelijk onderdak te geven.
Wat zit ik nou toch tegen je aan te zeuren. Jij hebt heel andere dingen aan je kleine hoofd. We zagen je op de rode loper bij de premiere van alwéér een musical (Wicked) en vroegen ons af of je niet doodmoe wordt van de zoveelste musicalscheet van J. van den Ende. Je had een mooi pak aan...Koekkie of Verzakki? Was het leuk Jacques, mag ik een keertje mee? Wil ook zo graag horen dat die engerd Henk Krol een roman heeft geschreven (lees jij die rotzooi?) en dat 'kroepoekje' in spirituele sferen verkeert en lezingen geeft over haar nieuwbakken hobby. Ongeletterd en dan toch lezingen geven, knap hoor! Maar wat maakt het uit: hetzelfde volk dat musicals bezoekt kan ook grof geld neertellen om het gezever van S. Reemer aan te horen. Ze heeft een punt gezet achter haar zangcarrière en daar zijn we allemaal totaal overstuur van. Mijn God..Sandra!! wat doe je ons aan?
Nou ja, het was weer een komen en gaan van tout bekend Nederland. Fijn dat jij daarbij hoort, je straalt altijd zo op de loper, heerlijk om te zien. Je slijmt wat af zo'n avond, wat zul je uitgeput zijn maar goed je moet maar zo denken, het is werk en jij bent altijd een harde werker geweest. Als scheidsrechter in het amateurvoetbal werkte je al knetterhard en als gastspreker (jaja lezer, onze Jacques is ook in dienst van Persona Grata en is te huur voor € 3000.- per dag) lul je de eindjes wel aan elkaar, dat is jou wel toevertrouwd. Jacques d’Ancona? Hebben we het over die superkritische juryvoorzitter zoals we die leerden kennen op tv? Jawel. Maar hij is meer: een man die de zaken aan elkaar praat op clinics, openingen en premières. Doortastend en actueel in zijn benadering.
En dan kun je voor drie ruggen de hele dag genieten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten