vrijdag 16 maart 2012

Berichten aan Jacques (12)

We zaten van de week gezellig op een jodekoek te knabbelen, komt opeens jouw tronie in beeld Jacques. Eeven dachten dat we te maken hadden met een rund besmet met het Schmallenbergvirus maar dat kwam omdat de bril weer 'ns zoek was. Je moet die dingen op een vaste plek bewaren maar hier in huis slingeren ze eeuwig rond. Nou ja, brand is erger zullen we maar zeggen.
Wat zat je weer te jeremiëren over het niet doorgaan van het Musical Awards Gala dat de naam draagt van die zesderangs acteur John Kraaijkamp. Je vond het een schande en begon zowat te janken bij omroep Max maar gelukkig hield je je in. Ternauwernood. Maar toch weer een bewijs dat je weet hoe je de boel moet bespelen en manipuleren. Vreselijk om te zien maar wat geeft het, het brood dient belegd te worden en jij kruipt graag in welke reet dan ook, lult wat af en al doende wordt de kassa gevuld.
We vroegen ons trouwens af wie geinteresseerd is in een dergelijk gala behalve een paar halfversleten nichten. Maar toen zei plotsklaps iemand in ons gezelschap dat er horden mensen zijn die naar musicals gaan en (dus) ook belangstelling hebben voor het kijken naar een gala op de treurbuis. Want dit land hangt van musicals aan elkaar en als er iemand weet hoe dat zit en komt, dan ben jij het wel Jacques. Hoe is het om je hele bestaan over niks anders te lullen dan over musicals, en 'artiesten' en Joop van den Ende? Intens teleurgesteld was je en we hadden echt met je te doen. Heb je die kletskous Van den Ende in het programma DWDD met toegeknepen oogjes horen zeggen (maar dat heeft die kerel altijd dus dat is geen nieuws) dat hij zeer bezorgd was "over het gevaar dat de toegankelijkheid van kunst en cultuur voor mensen met een modaal of lager inkomen ernstig in gevaar komt" terwijl de minimumprijs van een kaartje voor zijn troep tegen de € 40.- is. En mensen in de bijstand hebben geen geld om gezellig met z'n tweeen naar het theater te gaan om die afschrikwekkende Kleinsma rond te zien huppelen. Drankje en hapje na en je bent honderdvijftig euro kwijt. Dat soort gaat trouwens nooit 'na-zitten' maar kruipt dadelijk een cafetaria in en vreet zich vol met berenhap, bamiballen, Cheeseburgers, frikadellen, (niet te verwarren met een frikandel) en heten allemaal Johnny en Anita. En dat tuig krijgt dan gezondheidsklachten en moet naar een hospitaal i.p.v. naar lucht happend te sterven. De Tros heeft dan weer een paar leden minder maar goed, daar komt men wel overhenen. Al met al gaat door die minne levensstijl van dat gepeupel de zorgpremie volgend jaar wéér omhoog want maagverkleiningen moeten ook betaald worden. Van die dikke vieze gore lijven en maar vreten jongens, vreten en vreten.
Maar goed, ik dwaal weer af. Even een scoopje: wist je dat er geen land ter wereld is dat zoveel musicals produceert als in dit land het geval is? en dan zwijgen we maar over de talloze cabaretiers en overige 'vocalen'. De weerzinwekkende Volendamse vloedgolf van griezelige uitvreters waar zelfs een wassenbeelden museum tijd en geld in stak om ze levensloos aan den volke te vertonen. En dat spul plant zich nog voort ook. Het wordt tijd dat er een ongediplomeerde kok een overheerlijke fugu kogelvis schotel voor die kaaskoppen gaat maken want ze zijn dol op vis in die contreien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten