woensdag 25 maart 2015

Ziek

De Holleedertour langs onder meer het geboortehuis en de stamkroeg van de 'topcrimineel' wordt niet meer georganiseerd. Dat heeft directeur Raoul Serrée van evenementenbureau Van Aemstel Produkties woensdag gemeld. Hij zegt de rondleiding per direct te stoppen omdat Holleeder kinderen zou hebben bedreigd.
Wat is dit voor een land dat zelfs 'topcriminelen' (als het over Holleeder gaat wordt altijd 'topcrimineel' geschreven; wat zo 'top' is aan deze proleet is tot nu toe onduidelijk) onderwerp zijn van een 'evenement'. En als gast worden uitgenodigd in programma's als College Tour (12 oktober 2012) is totaal belachelijk. Twan Huys is sinds die datum niet meer serieus te nemen.
Directeur Serrée voert als reden aan „dat de tour echt niet meer te verkopen is nu we weten dat Holleeder kinderen heeft bedreigd.”
De tour werd in 2012 voor het eerst georganiseerd. Holleeder, ook wel De Neus genoemd, kwam toen vrij uit de gevangenis. Mensen trokken met een gids door de Jordaan langs het geboortehuis van de crimineel, zijn stamkroeg en lagere school. En Serrée maar lachen over zoveel dommigheid terwijl-ie ondertussen de biljetten rangschikt.
Een kaartje kostte namelijk € 17,50.
Als de publiciteit rond deze Amsterdamse onbenul is geluwd, komt Van den Ende met het plan voor een musical rond Holleeder. En tegelijkertijd met de première verschijnen ook zijn memoires wat op voorhand een bestseller is. Met een voorwoord van Stijn Franken, louche advocaatje.
Wat een ziek ziek land.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten