maandag 19 oktober 2015

Smeerlappen

Waar VVD-minister Blok (Wonen) in heel Nederland naarstig op zoek is naar complexen om vluchtelingen op te vangen, blijft een prachtlocatie bij hem om de hoek voorlopig onbenut. In de chique Haagse wijk Benoordenhout, waar ook Rutte woont, heeft de lokale VVD de komst van asielzoekers geblokkeerd. De liberalen voeren al maanden strijd in het college van burgemeester en wethouders van de hofstad om te voorkomen dat in de Julianakazerne vluchtelingen worden opgevangen.
Mensen komen in opstand tegen het beleid van hun gemeente, ze staan te schreeuwen voor de deur van het gemeentehuis en schelden 'beleidsmakers' de huid vol. Sommige nemen zelfs een dreigende houding aan en dat bracht waria Rutte tot de volgende uitspraak: "Kwaad worden mag. Maar geweld of dreigen met geweld tegen bestuurders is uit den boze. Ik roep mensen op de rust te bewaren en binnen de grenzen van de wet en het betamelijke te blijven."
Meneer is bang dat dit wel 'ns uit de hand zou kunnen lopen en dat het boze volk massaal naar Den Haag gaat om het politieke tuig te verjagen. Maar zo ver komt het niet mensen, wij zijn daar te laf voor. We schelden en schreeuwen graag maar tot een opstand zal het nooit komen.
Jammer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten