zondag 6 juli 2014

Vrienden voor het leven

De 16-jarige Mohammed Abu Khdeir is dood. Volgens de openbaar aanklager had Abu Khdeir brandwonden op negentig procent van zijn lichaam. 'De resultaten wijzen uit dat hij heeft ademgehaald terwijl hij in brand stond en is overleden aan brandwonden en de gevolgen daarvan.'
Wie zou dit hebben gedaan denkt u? welke onmensen hebben deze 16-jarige jongen in de fik gestoken? Weet u niet? geen idee? ik hou me er buiten? niet mijn zaak en meer van die uitvluchten. Israëlische extremisten hebben de tiener vermoord uit wraak voor de dood van drie Israëlische jongeren die zijn ontvoerd en gedood op de Westelijke Jordaanoever. Even triest, laat dat duidelijk zijn.
Het zit er dik in dat Benjamin ter verantwoording wordt geroepen. Vriend Bram M. is inmiddels gevraagd zijn verdediging te regelen. De man mag al geruime tijd niet meer advocaatje spelen maar van de duivel mag het nog een keertje. En dan voert Bram natuurlijk aan dat het de schuld is van Mohammed zelf want hij zou hebben gegooid met molotovcocktails en als duidelijk is dat dit niet het geval is, dus onjuist, dan weet Bram het wel zo te draaien dat iedereen begint te geloven dat het wel zo is. Die overtuigingskracht heeft deze geslepen engerd wel en als er dan toch scheurtjes komen in zijn pleidooi, dan haalt-ie de holocaust er nog even bij, noemt terloops 29 november 1947 en dat er nooit een Palestijnse staat had mogen komen, vervolgens mag de wereld nog even voor de zoveelste keer aanhoren hoe briljant papa Moszkowicz was en dat zijn broer verslaafd is aan de heroïne is ook allemaal onzin en gemene praat en dat hij in 2013 zijn beroep van advocaat moest opgeven nadat de beslissing van het Hof van Discipline dat bevestigde, was eveneens een hetze en al helemaal ongeloofwaardig is dat-ie ooit de danspartner was van Desi Bouterse. Op de muziek van Ha tikva, het Israëlische volkslied. Het zijn leugens en bedrog en ze moeten stoppen met die pesterijen.
Deze woekeraar, patenthouder van de combinatie van onafgebroken herhaling en grenzeloze brutaliteit,
heeft nog nimmer iets anders gedaan dan de wereld te bedonderen. Hij liep een paar jaar geleden met een Israëlische vlag over de Dam maar dat bleek een dubbelganger te zijn. Dat was Bram niet dames & heren. Hij zat tijdens die pro-Israël manifestatie op kantoor een cliënt geld uit de zak te kloppen en tijdens het tellen deed hij allerlei toezeggingen waar nooit iets van terecht zou komen maar dat wist die klant natuurlijk niet. Gaf niet, was (ook) een raszuivere crimineel en die kunnen wel wat missen. Lees de Handelingen der Apostelen nog 'ns waarin Jezus de kudde moet beschermen tegen valse profeten die de vorm aannemen van grimmige wolven. In schaapskleren.
Zijn grootste journalistieke aanvaring is met Jort Kelder, die hem op een gegeven moment ‘maffiamaatje’ noemde. Moszkowicz spande daar een proces over aan en dat verloor hij. "Voor een advocaat is de aantijging ‘maffiamaatje’ zeer schadelijk en belastend. Je wordt dan over één kam geschoren met de ‘consiglieri’ zoals we die kennen van de Italiaanse maffia: advocaten die in feite onderdeel uitmaken van de criminele organisatie en hand- en spandiensten verlenen voor criminelen. In feite zelf criminelen zijn" (citaat is van Hendrik Jan Korterink, misdaadjournalist).
We hadden het niet beter kunnen verwoorden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten