woensdag 20 augustus 2014

Willem-A

Willem-A heeft een vakantiehuis gekocht in Griekenland. Bij de villa is een beveiligingshek geplaatst, waarvoor de Nederlandse staat de grond moest pachten. De kosten daarvan bedragen bijna een half miljoen euro. Dat hebben wij met z'n allen betaald. Kan hij straks lekker met de beentjes omhoog van de blauwe zee genieten denkend aan watermanagement (sic!) terwijl zijn gemalin al zwaaiend op de een paar weken geleden aangeschafte elf meter lange Osprey 38 ter waarde van 800.000 euro voorbij suist.
Terug naar de grond: in de koopakte is te lezen dat de staat bijna een half miljoen euro betaalde, terwijl de reële marktwaarde 35.214 euro zou bedragen. En Rutte informeerde de kamer niet over de 'meerkosten', natuurlijk niet. De lulhannes hield weer stijf de lipjes op elkaar en lachte weer zoals gewoonlijk. Dat die man serieus wordt genomen, is ook om te lachen.
Godverdomme, wanneer is deze flauwekul nu eens afgelopen? Waar blijft de opstand van het gepeupel? Wanneer komt de dag waarop bekend wordt gemaakt dat het Koningshuis is opgeheven. En dat die lui overhaast zijn vertrokken bang om 'benaderd' te worden door datzelfde gepeupel. Nooit vrees ik. De mensheid wil vernacheld blijven door een schatrijke familie die nota bene een hek om een villa niet uit eigen middelen bekostigde. Woedend kunnen we hierom en -over worden maar wat heeft het voor zin? Anno 2014 over een Koningshuis lullen, verban dat spul en make it snappy. Met onmiddellijke ingang finaal opheffen deze geldverslindende poppenkast.
Minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie zei woensdag na afloop van kabinetsberaad dat de locatie van het hek niet anders had gekund. Juist enige afstand tussen het hek en de villa is volgens hem noodzakelijk, omdat het leidt tot vertraging voor degenen die ongewenst zouden willen binnendringen. Verder wilde hij niet op de maatregelen en de kosten ingaan, omdat daar nooit mededelingen over worden gedaan. „Het is de verantwoordelijkheid die de Staat neemt”, aldus de minister.
Ook zo'n vreselijk mens die lange.
Onze afkeer van dit land wordt met de dag groter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten