vrijdag 28 mei 2010

Buitenaards

U zou 'ns kunnen overwegen de formulering(en) die u gebruikt om (uw) wijnen aan te prijzen c.q. trachten 'aan de man' te brengen, minder "wollig" te maken. Want de wijze waarop u onze taal gebruikt - zie onderstaande tekst - is lachwekkend, opzettelijk elitair maar vooral volslagen potsierlijk. Hier een ongevraagde maar kostenloze tip: neem de mensheid niet bij de neus (!?) en probeer wat ongeveinsder over te komen. Dit - zie wederom onderstaande tekst - is not-done, niet meer van deze tijd en neemt onmiddellijk de neiging weg die zou kunnen leiden naar een spontane aankoop.

100% Chenin van 80 jaar oude stokken. Op en top elegant met frisse, sappige en naar limoenen geurende aroma’s. Zeer zuivere neus, ragfijn zurenspel, concentraat in het fruit en smeltend op de tong, touch van honing en bloesemparfum. Een Multi talent vol mineralen, vettig en sappig tegelijk met een beklijvende en harmonieuze finale. Niet zwaar, eerder swingend en speels. Wordt bemind door asperges en sushi! Sole Meunière mag ook.

Indrukwekkend! 100% Cabernet franc. Een kleurvolle wijn met het karakteristieke Cabernet aroma. Nuances van cassis. Fraai en nobel. Zeer kundig gebruik van eikenhout en een schoolvoorbeeld van wat men met Cabernet franc werkelijk bereiken kan. Dik maar verfijnd fruit met een gala aan smaaksensaties. Explosief fruit van zwarte bessen, blauwe pruimen, tikkeltje truffel en licht gezoet hout. Een niet alledaagse wijn die met zijn licht gekonfijte nuances, licht getoast aroma, lekker sap in de mond, rijpe en overwegend ronde tannine, zacht eindigt in een evenwichtige smaak met grote finesse in het rijke zuur. Une belle acidité! Type Bordeaux. Zuiglam met asperges!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten