vrijdag 19 november 2010

JB


Wat moet het verschrikkelijk zijn om een 12, 13 of 14 jarig meisje te zijn en van Justin Bieber (01.03.1994) te houden. Deze uitermate fotogenieke jongeman heeft een fraaie stem, een zo mogelijk nog fraaier uiterlijk en is op You Tube de meest 'aangeklikte' keuze. En terecht. 1 Miljard mensen bekeken inmiddels zijn video's. De Cd's die het jonge tieneridool maakte zijn niet aan te slepen en zijn autobiografie (jaja...autobiografie...haha!) First Steps 2 Forever werd als snel gevolgd door een Unauthorized Biography geschreven door Chas Newkey-Burden (zojuist verscheen een vertaling door Niels van Eekelen getiteld: Justin Bieber. De superster, 239 blz., uitgeverij De Boekerij) en een tweede geschreven door Ronny Bloom. En alsof dat allemaal niet genoeg is verscheen recent My World van de hand van Karen McCombie.
Hij staat op het podium en deed zo te zien nooit iets anders. De bakvissen vallen massaal in katzwijm en zijn optredens zijn Godzijdank te volgen op talloze sites zodat de weer tot leven gewekte dames niks hoeven te missen. Ammoniumcarbonaat wordt met de dag duurder sinds Bieber zijn uitgekiende kunsten vertoonde. Z'n dansstijl is jaloersmakend en als deel van de 'performance' meer dan voortreffelijk. Het is een gelikte show die volgend jaar maart naar Engeland komt en waarvoor de kaarten binnen drie kwartier waren uitverkocht. 17 jaar en wereldberoemd. Maar wat een professionaliteit. Heerlijk om naar te kijken en te luisteren. Het concert op 27 maart 2011 in Ahoy in Rotterdam is ook al uitverkocht en dat is opmerkelijk want de tickets kosten meer dan 75 euro per stuk. Maar het moet worden gezegd: het charmeoffensief van deze jonge Canadees is overweldigend, voeg daarbij de perfect lopende publiciteitsmachine en succes is verzekerd.
En dat moet je de darmgasopwekkende troep horen van die talloze Volendammers...die kunnen aan dit kereltje niet tippen. Dat spul kan niks anders dan rotzooi produceren voor laagopgeleiden. 100% NL inderdaad, gedver!
10 april 2011: Justin Bieber wordt het 'boegbeeld' van het ontwerpersduo Dolce en Gabbana. Dat zat er aan te komen. Dit aanbiddelijke multi-talent krijgt het succes met karrevrachten binnen. En terecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten