dinsdag 18 november 2014

Moordenaar...?

Koningin Máxima is afgelopen weekeinde voor een familiebezoek in Argentinië geweest. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst maandag laten weten. Volgens enkele Argentijnse media was de koningin met spoed naar het Zuid-Amerikaanse land gegaan, omdat haar vader ernstig ziek zou zijn en in een ziekenhuis zou liggen. De RVD doet daar geen mededelingen over. Neen natuurlijk niet. Als het spannend wordt doet deze dienst geen mededelingen. Overbodig instituut. Opheffen graag en neem dan in de val meteen het Koningshuis even mee dan zijn we ook van dat theater af. Dit land heeft een koningin wier vader een vuile rol heeft gespeeld tijdens het regime van Jorge Videla. Maar ze blijft lachen, pinkt ook wel 'ns een traantje weg als de situatie dat vraagt (of zou ze hebben gegriend om al die mensen die vanaf grote hoogte uit een vliegtuig werden gegooid) maar herstelt snel weer met een kopje Japanse thee. Of Chinese want in het kader van "we maken nog wat kilometers" gaat ze van 24 november tot 28 november gezellig op visite bij Xi Jingping, Het kost handen vol geld deze flauwekul. Die lui doen niks anders dan over de aardbol reizen en worden er ook nog grof voor betaald. (Leveren zij ook 12% vakantiegeld in?).Ze is donderdagmorgen vanuit Peking aangekomen in Hangzhou, in het zuidoosten van China. Daar heeft ze een ontmoeting met de top van het internetbedrijf Alibaba, inclusief oprichter Jack Ma.
Volgens het Argentijnse blad Hola! bleef de koningin slechts 36 uur in de Argentijnse hoofdstad bij papa Jorge Zorreguieta. Hij was onderminister van Landbouw tijdens het bewind van president Jorge Videla. Tijdens dat regime werden duizenden politieke tegenstanders vermoord en gemarteld. Zorreguieta heeft altijd gezegd dat hij niets wist van de verdwijningen. Toch mocht hij niet aanwezig zijn bij het huwelijk van Máxima met Willem-Alexander in 2002. Hij ontbrak ook bij de inhuldiging van Willem-Alexander tot koning vorig jaar. Ah gossie....

NB Zorreguieta is inmiddels overleden/niet overleden  maar de RVD ontkent dit/dat en doet verder geen mededelingen..De aan leukemie lijdende Zorreguieta woonde in gezelschap van naaste familie een polowedstrijd bij, meldden Argentijnse media. De uitslag is bekend maar ook daarover worden geen mededelingen gedaan. De kleur van zijn onderbroek (incl. remsporen) is al langere tijd bekend maar, inderdaad, daarover worden geen mededelingen verstrekt. Wel gaan ze mogelijk aangifte doen tegen het tv-programma Zondag met Lubach. Aanleiding zijn luchtopnames van het Binnenhof en het Torentje, de werkkamer van minister-president Mark Rutte. De beelden, gemaakt in Madurodam, werden zondag uitgezonden.
Maar de RVD doet geen mededelingen en besluit vandaag zichzelf op te heffen. Ze hadden en hebben niks te melden en ze zijn daar nu zelf ook achter. Overbodige elitaire club.
Het koningshuis is vanmorgen korte tijd in verlegenheid gebracht door berichtgeving over een initiatief dat bedoeld zou zijn om kroonprinses Amalia een ring ter waarde van 45.000 euro kado te doen voor haar 11e verjaardag.
De Rijksvoorlichtingsdienst zag zich door de verontwaardiging genoodzaakt om te reageren. Ze laat weten dat noch het koningshuis noch de RVD zelf iets met het initiatief van doen hebben 
Genoodzaakt te reageren. Wat doen die lui de hele dag?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten