dinsdag 30 juni 2015

Wat hebben we te doen met deze mensen

Een vertrek van Griekenland uit de euro zou een fikse financiële strop betekenen voor koning Willem-Alexander. Vakantiehuizen zullen naar verwachting op slag in waarde dalen. Buitenhuizen in het hoogste segment, zoals de koninklijke villa in de gemeente Kranidi, al helemaal. „Iedereen wacht op de uitkomst van het referendum. Dat een ’nee’ heel kwalijk zou zijn voor de huizenmarkt, is wel duidelijk.” Met alle gevolgen van dien voor de koninklijke investering in Griekenland.
Gossie wat erg...is dat hekje ook waardeloos geworden waar we veel te veel voor betaalden.
De Nederlandse staat heeft maar liefst 461.000 euro betaald voor de pacht van twee stroken grond rond de vakantievilla van koning Willem-Alexander in Griekenland. Een schaterende buurvrouw ontving de royale som zodat op die grond een beveiligingshek geplaatst kon worden. Het mens kwam niet meer bij van het lachen. De kosten kwamen uiteindelijk neer op bijna een half miljoen euro, terwijl de werkelijke marktwaarde van de grond slechts 35.414 euro bedraagt. Volgens de notariële akte zijn de twee stroken land (van 1034 en 376 m2) onder meer bedoeld voor het plaatsen van dat 'beveiligingshek'. Maar waarom was dat nodig? Zijn ze wel eens thuis dan?
Zij is voor een driedaags bezoek neergestreken op de Filipijnen als speciaal vertegenwoordiger van de secretaris-generaal van de VN op het gebied van 'inclusieve financiering'. Om te gieren! Het Filipijnse staatshoofd liet zijn bezoekster wel een kwartiertje wachten. He verdomme President Benigno Aquino III, wat maak je me nou. Maar gelukkig vermaakte de koningin met 'small talk' de presidentiële protocolchef en een aantal Filipijnse genodigden over het weer in Nederland, de bloeitijd van de tulpen, Duitse vakantiegangers aan de kust en de Griekse crisis. Dat laatste ging natuurlijk over het peperdure hek. Máxima vertelde ook dat het haar eerste bezoek was aan de Filipijnen. „Het was de hoogste tijd, al doe ik geen recht aan het land door maar een paar dagen te komen. Ik moet terugkomen."
Ja hoor kind, het regeringstoestel staat al klaar. Het regeringsvliegtuig mag alleen ‘zakelijk’ worden benut door leden van het koninklijk huis (Beatrix, Máxima en Willem-Alexander), ministers, staatssecretarissen en ‘aangewezen personen’ (meestal topambtenaren). Volgens een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst mag koningin Maxima als staatshoofd het toestel zonder betaling gebruiken, omdat al haar reizen worden geacht ‘in het landsbelang’ te zijn. Welk landsbelang met vakantievluchten wordt gediend is niet helemaal duidelijk, maar de kosten van al haar vluchten, vorig jaar bijna € 7 miljoen, zijn in elk geval voor de belastingbetaler.
Wanneer......? wanneer heffen we deze flauwekul op?



Geen opmerkingen:

Een reactie posten