zaterdag 22 augustus 2015

Groene Draeck

De koninklijke familie bracht vanmiddag een verrassingsbezoek aan Sail 2015. 'Onze' koning stond zelf aan het roer van de Groene Draeck. Gelukkig maar, Willem-Alexander Claus George Ferdinand aan het roer. Dat moet wel goed komen. Hij werd vergezeld door koningin Maxima, de prinsesjes, prinses Beatrix en een aantal boten vol politie. Ideale gelegenheid voor de politiemensen hun ongenoegen te laten blijken over de opstelling van het kabinet in de cao-onderhandelingen. Maar neen hoor, ze kwamen ditmaal wel opdagen. Voor het koningshuis wijkt alles en iedereen, stel onnozelen!
Ik zal de dag lawaaiig prijzen wanneer die lui aftaaien. Het is niet te harden dat schatrijke stel 'spontaan' zwaaiend te zien op een sjieke geldverslindende boot terwijl overal in Europa talloze mensen creperen of verzuipen. Ben er van overtuigd dat al een half procent van hun vermogen een gigantische hoop mensen kan helpen. (Het Oranje-vermogen geldt als het bestbewaarde geheim van Den Haag. Traditioneel stonden de Van Oranjes met een vermogen van €1 miljard in de Quote 500, dit jaar reageert Beatrix zelf op onze schatting van het familievermogen: 'Voor wat betreft het door u genoemde vermogen van €800 miljoen zal iedere aanpassing naar beneden de schatting dichter bij de werkelijkheid brengen.' Die €800 miljoen was goed voor plek 25 in de Quote 500 van 2009, in 2010 steeg de familie door naar €900 miljoen.)
Ze baden in weelde en rijkdom en peinzen er geen seconde over een klein deel van hun bezittingen af te staan om arme bootvluchtelingen te helpen.Wat zou het geweldig zijn als bekend wordt dat het koningshuis een bedrag heeft gestort om de ergste nood te lenigen van hen die in ellendige omstandigheden verkeren. Van de circa 60.000 mensen die volgens VN-schattingen dit jaar probeerden de Middellandse Zee over te steken, zijn er meer dan 1.800 verdronken.
Maar blijven zwaaien naar het domme volk en het juiste gezicht aannemen als er wat is met datzelfde volk. 'Bedrukt kijken' kunnen ze beide goed, die aanstellers. Dat er anno 2015 nog zoiets bestaat als een koningshuis is onvoorstelbaar. "Beatrix bedankt".....ik moet er nog om schateren.
In 1918 is er een poging gedaan de boel op te heffen. Door een gebrek aan organisatie en doordat er al vrij snel een tegenbeweging ontstond die wel goed georganiseerd was, liep de poging tot revolutie met een sisser af. Helaas.
Ik heb een vreselijke afkeer van dit instituut, een authentieke onvervalste afkeer. Van alle koningshuizen trouwens. Troelstra, stap uit je graf!!! Verjaag die lui. Kunnen ze weer lekker vluchten naar Canada zoals al eerder gebeurde. Een constitutionele fout vanjewelste.
En het volk blijft maar juichen...hoe lang nog?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten