zaterdag 29 augustus 2015

Jord Kelder had voor één keer gelijk

Voormalig advocaat en aspirant-politicus B. Moszkowicz verzet zich niet langer tegen de claim van 35.000 euro die zijn ex-cliënt Hells Angel Donald G. op hem heeft. Moszkowicz bevestigde gistermiddag dat hij zich „om mij moverende redenen” neerlegt bij het vonnis dat de rechtbank Amsterdam in november 2014 bij verstek wees. Daarin stond dat hij het geld moest teruggeven. „Het geld zal worden betaald, maar niet door mij”, aldus de gluiperd die geen mededelingen wil doen over de identiteit van zijn geldschieter. Ook wil hij niet zeggen of het een lening of een schenking betreft.
De oplichter, crimineel en ex-strafpleiter Moszkowicz leende het geld van G. in twee etappes, in de periode 2008-2009. Eerst ging het om een bedrag van 25.000 euro, waarmee Moszkowicz zijn personeel wilde betalen. Nadat de aflossing op zich liet wachten, ging G. akkoord met de belofte van Moszkowicz dat het geld zou worden terugbetaald zodra het kantoor aan de Herengracht was verkocht.
Daarna leende G. hem nog eens een bedrag van 10.000 euro, dat zijn advocaat zei nodig te hebben voor een kostbare ziekenhuisbehandeling. Uit het vonnis blijkt niet om wat voor soort behandeling het ging. In juni van dit jaar werd het kantoorpand aan de gracht voor 2,6 miljoen euro verkocht maar G. zag geen cent.
Afspraken over maandelijkse aflossingen werden natuurlijk niet nagekomen, waarna G. een advocaat inschakelde om het geld te incasseren. Voor G. was de maat vol. Hij stapte naar de rechter, die hem in het gelijk stelde. Moszkowicz tekende verzet aan tegen het vonnis, maar kwam enkele maanden geleden niet opdagen voor een verhoor.
Komende maandag zou hij verplicht acte de présence moeten geven, maar dat weet hij nu te voorkomen door het bedrag alsnog te betalen.
Hoe is het mogelijk dat een dergelijke rotzak vrij spel heeft en de zaken naar zijn hand zet. "Om mij moverende reden" is de arrogantie ten top. Dat deze man in de politiek een rol mag spelen, geeft het niveau van Nederland aan. Maar ja, wat voor partij is de VNL, een stel lucky losers en schreeuwende dikdoeners. Meer is het niet.
Een belachelijk land. Om te kotsen.

NB Bram Moszkowicz moet een voormalig cliënt nog duizenden euro's terugbetalen. Afgelopen weekend bevestigde de vroegere advocaat al dat hij een voormalige klant een lening van 35.000 euro zal teruggeven en nu blijkt dat de rechter vindt dat Moszkowicz een andere voormalige cliënt 15.000 euro moet terugbetalen.
Trek 'm leeg. Inclusief het (vele) zwarte geld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten