zaterdag 30 mei 2009

Peppie Bos

Zaterdag 30 mei 2009

Hoe gaat het er mee beste lezer? U weet dat de Pinksterdagen ons prachtig weer brengt? Jaja, wat een verwennerij. Je zult maar in een psychiatrische kliniek zitten met dit fraaie weder, bah...dat lijkt me nou werkelijk niets. Zitten je vrienden met een glaasje witte wijn en een stukje gerookte zalm op een terrasje, moet jij zelf notabene in quarantaine om te voorkomen dat je besmettelijk bent voor je omgeving. Neen, leuk is anders.
Heb ik u trouwens wel 'ns verteld over een 'schrijver' die woonachtig is in onze mooie stad? Echt niet? Zijn naam is Peppie - neen niet die van Kokki - en zijn achternaam eindigt op Bos, Peppie Bos zeg maar, das makkelijker om te onthouden. Deze Peppie publiceert zo nu en dan een boeksken en worden uitgegeven door een lokale uitgever met een fondslijst die van deze troep, die ongelooflijke rotzooi, aan elkaar hangt. Maar goed, dat moet de mensch zelve weten, dat zijn onze zaken niet beste lezer.
Peppie schrijft dus, zoals ik u zojuist vertelde, boekskes met als titel o.a. Tavenier en nu denkt u dat het vast gaat over Huize Tavenier maar neen, dat is niet zo. U vergist zich hier deerlijk. Dit overbodige druksel gaat over "zes mannen samen in één huis" en u weet heus wel wat daar loos is. Zes homo's bij elkaar in een en hetzelfde pand, dat moet wel stront aan de knikker geven, denkt u niet? Dan hebben we nog Victorie dat van hetzelfde laken een pak is. Uitgesproken slap gekledder zonder enige ruggegraat en stomvervelend. Peppie vindt zichzelve een Groot Literator en om dit nog 'ns te onderstrepen schreef hij notabene zelf een kritiek over deze uitgave:

In dit boek worden we met de neus op de feiten gedrukt. Want wat gebeurt er als iemand wordt vermoord en wat doet de media allemaal? Daarnaast gaat het over het leven van een aantal jongeren dat drastisch wordt veranderd en kijken we door de ogen van een moordenaar.. Allemaal erg indrukwekkend, maar toch is het een luchtig boek. Heerlijk weg te lezen, het liefst zou je het in één keer uitlezen. De laatste bladzijde bezorgde me kippenvel. Echt jammer dat hij uit is!

Dit schreef onze Peppie over zijn eigen boek! Is het niet om te gillen..? Ik heb de moeite genomen het boekje ruim door te bladeren en dommelde zo nu en dan in uit pure verveling. Kijk, dat de man vullis produceert, is tot daar aan toe. Maar de ijdelheid van deze nitwit is zo grotesk, zijn verschijning zo verschrikkelijk penetrant, dat het steeds belachelijker wordt dat de man, we hebben het nog steeds over Peppie, nog rondhuppelt. Dat de man aartslelijk is en afstotelijk kan hij niet helpen. Daar moeten we niet kinderachtig over doen, dat deze bal gehakt onwelriekend is en dat men tijdens een 'literaire avond' in de USVA dadelijk de ramen open zet wanneer Peppie zijn onzin heeft 'voorgedragen - je adem wordt bijkans afgesneden door de zweetlucht die deze Jan Lul weet te verspreiden - is natuurlijk vreselijk beste lezer maar waarom blijft u dan niet lekker thuis? U kunt toch bij de haard een goed boek lezen? Daarvoor hoeft u toch niet de deur uit? of wel dan. Neen, het is feitelijk uw eigen schuld dat we nu zitten te klagen over de gore-geuren-verspreidende Peppie terwijl we ook, nogmaals, thuis kunnen blijven. Maar ja, u wilt natuurlijk een gesigneerd exemplaar van een van de boekskes van onze Peppie. TIP: loop deSlegte 'ns binnen wanneer u daar in de buurt bent en koop een 3de-handsje van onze 'schrijver'. Boekverbranding is immers van alle tijden?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten