donderdag 18 juni 2009

Panta rhei

Twee keer hetzelfde: never! werd vanmiddag weer geconfronteerd met de 'affaire Visser' omdat haar ex-vriend (verstandige jongen...), u weet wel die blazer, van z'n fiets stapte om wat saillante details over Amens te vertellen. Ongevraagd. Het blijkt dat Amens heeft getracht haar medewerking aan dat populistische programma te cancelen maar men ging daarmee niet akkoord want de uitzending stond gepland en er kon niet meer in worden gesneden. De klojo's. Maar het kost natuurlijk ook een paar centen om met z'n drieën in een gedeeltelijk geblindeerde stationcar naar hier te tuffen, een reportage te maken en op kosten van die walgelijke omroep een hapje te eten na alle drukke werkzaamheden. En dan ontvangt men opeens een bericht van een participant annex patiënt die op het laatste moment meedeelt dat ze haar bijdrage toch maar liever niet in dat programma ziet. Ja, daar trapt dat geteisem uit Volendam natuurlijk niet in. Het is veel te lekker om voor de grote massa troep te produceren want dat vindt die massa heerlijk. Laat dat ook vooral zo blijven, in Godsnaam, laat dat zo blijven. Hek er omheen en verder niet mee bemoeien.
Maar u moet toch beamen dat het op z'n minst opmerkelijk is dat de 'hetzer' op het laatste moment op haar schreden wilde terugkeren. Is ook al weer niet gelukt en dat is prima zo. We gaan er nu maar van uit dat de blazer de waarheid spreekt want anders is het straks bij de rechter een beetje lullig wanneer hij z'n woorden herroept. Hij speelt een stuk voor klarinet en na afloop beweert de man dat-ie niet heeft gespeeld. Dat had-ie beter het instrument in z'n Franse reet kunnen steken want zo plezierig is het geluid nou ook weer niet. De eigenlijke geluidsproductie vindt plaats in het mondstuk dus de reetpartij dient er buiten te blijven. Maar ja, Fransen zijn vreemde mensen dus je weet niet wat er in zo'n man omgaat. Misschien speelt-ie behalve klarinet ook wel onder één en hetzelfde hoedje met Amens. De buitenwereld denkt dat-ie dit sujet een schop heeft gegeven - en terecht - terwijl ze ondertussen heerlijk liggen te knuffelen met zijn klarinet in het midden.
In de affaire Visser neem ik vrijwel niemand (meer) serieus tot het tegendeel is aangetoond. Sommigen raken er moeilijk van doordrongen dat we hier hebben te maken met een pathologische leugenaar en bovenal een raszuivere oplichter die het notabene is gelukt, ik herhaal het volgaarne vele malen, om haar stinkende shit op ons bord te leggen. Maar dat is al enige tijd voorbij, we hebben het verwijderd, we hebben van ons laten horen en we gaan in de onvermijdelijke tegenaanval. Dat is niet 'leuk' voor Amens en alle betrokkenen maar dan dient men te beseffen dat de hetze die onder haar regie is gevoerd, van een walgelijkheid is die niet valt te beschrijven. Dat je de schurft aan iets of iemand hebt is voorstelbaar, dat je desnoods een vette roddel gaat lopen verkondigen kan ik me ook nog wel iets bij voorstellen, maar dat je heel doelgericht een lastercampagne begint en met je wiebelende achterwerk het zover weet te krijgen dat elk & een er met beide ogen intrapt (letterlijk én figuurlijk), is aan geen redelijk denkend mens uit te leggen. En nu wordt dus beweerd dat Amens 'op het laatste moment' zich wilde terug trekken als "medewerker" aan Tros-Opgelicht!....gelooft u het?
Hoe dan ook: nu is de beurt aan ons en voor mijn 'tegengas' heb ik geen vijfderang journalistje nodig en zéker geen ranzig TV-programma.
Wordt vervolgd...en dan te weten dat dit nog maar het begin is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten